Нови книги

Пет нови наслови од издавачот „Книгохоличари“

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги

10 август, 2022 г.  Во одделот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид од денеска побарајте ги следните нови наслови:   „Ирене“ и „Крвава венчавка“ од Пјер Лемтер, „Овој човек“ од Џоди Елен Малпас, „Париската сопруга“ од Пола Меклејн и „Затвори ги очите“…

Пет нови наслови во библиотеката

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги

4 август,2022 г.  Оваа недела од најновата набавка во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ви предлагаме да ги побарате и да ги прочитате следните книги: „Солта во морето“ од Рута Шепетис,  „Моја до полноќ“ од Лиса Клејпас, „Тајниот говор“ од Том Роб Смит и „Умри за…

Пет нови наслови во нашата Библиотека

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги

27 јули,2022 г.  НУ Библиотека „Григор Прличев“ на полиците има пет нови книги – бестселери кои сигурни сме дека ќе го привлечат вниманието на нашата читателска јавност, особено на нашите членови. Од денеска можете да ги побарате следните наслови: „Ќерката“ од Луси Досон издание на …

Нови пет наслови кои се хит ова лето

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги

20 јули, 2022 г.  Неделната понуда на нови книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид овој пат е спој од издавачките програми на „Книгохоличари“ и „Сакам книги“. На одделот за зајмување може да ги побарате следните наслови:  „Десет мали воздишки“ од А.К. Такер, „Господин…

Нови наслови од издавачот „Книгохоличари“

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги

14 јули 2022 г.  Од денеска во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид можете да ги побарате следните пет нови наслови од издавачот „Книгохоличари“:   „Од сирак до ѕвезда“ од Мерлин Монро, „Првата жена фараон“ од Полин Геџ, „Француската куртизана“ од А. Г. Морган, „Љубовно…

Тура – нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги

 7 јули,2022 г.  Преку Јавна набавка а со средства од Министерството за култура Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ деновиве ја заврши првата набавка за годинава на нови наслови од реномирани македонски издавачки куќи. Интенција е на библиотеката со уште еден или два дополнителни повици во…

Промовирани сликовници од авторката Вера М Самарјанин

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги

1 јуни, 2022 г.  Вчера во  НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид се одржа промоција на неколку сликовници од авторката Вера М Самарјанин. Тоа се нејзини најнови литературни записи сместени во едициите „Моите внучиња“ и „Басни“. Извадоци од сликовниците пред присутните на промоцијата и  првачињата…

Излезе книгата „Љубов“ со песни од повеќе автори

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги

22 април, 2022 г.  Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид, МаБиХ Македонија и Вера М Самарјанин, неодамна распишаа заеднички поетски конкурсот на тема: „Љубов“. Мај е месец на љубовта, младоста и убавината оттука организаторите решија да соберат творби посветени на оваа вечна и инспиративна…

Нови книги во Библиотеката

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги

24 февруари, 2022 г.  За седум дена во неделата – седум предлог книги кои веќе може да се зајмат во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид. Од издавачката продукција на Литература.мк ви ги предлагаме следните наслови: „Автобиографија на Агата Кристи“, „Три желби“ од Лијан Моријати…

Нови наслови во библиотеката

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги

17 февруари, 2022 г. И оваа недела ви препорачуваме за читање уште шест нови наслови од домашната и светска издавачка продукција. На пултот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид можете да ги побарате следниве книги: „Куклата на Ана“ од Наде Стоиљковиќ во…