Без категорија

Авторката на книгата „Рисот Ристе и пријателите“ беше во нашата библиотека

Авторката на книгата „Рисот Ристе и пријателите“ беше во нашата библиотека

23 мај, 2023 г.  Писателката за деца Весна Константиновска во пресрет на 24 Мај – Ден на селосвенските просветите Св. Кирил и Методиј  ја посети нашата НУ Библиотека „Григор Прличев“ и ни подари уште неколку преостанати примероци од нејзиниот илустриран серијал „Рисот Ристе и пријателите“. Весна ја уверивме дека наскоро примероците ќе завршат кај читателите и и’ посакавме уште инспирација. Дел од примероците...

Во Кочани се одржа натпреварот „Млади библиотекари“

Во Кочани се одржа натпреварот „Млади библиотекари“

12 мај, 2023 г. Денеска во Библиотеката „Искра“ во Кочани се одржа 22. Републички натпревар Млади библиотекари во организација на Библиотекарското здружение на Македонија. На натпреварот учество зедоа 26 ученици од 24 основни училишта ширум државата. Комисијата во состав: Гордана Ѓеоргиевска-Неделковски , Билјана Огненовска и Себахате Ибраими како и член од домаќинот и член од менторите, го спроведоа тестирањето и по прегледаните тестови...

Page 1 of 4 1 2 4

Поврзани вести

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?