Роднокрајни автори родени во мај

Роднокрајни автори родени во мај

Posted by Milco Jovanoski in Огледало 13 May 2024

13 мај, 2024 г. 

Овој месец е богат со родендени на творци од Охрид.

На роденденскиот роднокраен, мајски список се и имињата на авторите: Коста Фортомар, Коста Абраш, Смиле Наумоски – Брсјак,  Христо Силјанов, Кирица Јорданоска, Спасе Кароски, Есад Бајрам, Благуна Стевоска, Димитар Пандев, Димитар Спасески и Смилјана Максимоска.
И овој месец родендените ги одбележувавме со отворање на изложба пред пултот за зајмување.
Сите кои сакаат да прочитаат некое од делата на споменатите автори а се членови на охридската библиотека тоа можат да го сторат со позајмување на саканата книга.

НУ Библиотека