Родени во јули

Родени во јули

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 16 Jul 2021

16 јули, 2021 г 

НУ Библиотека „Григор Прличев“ ја продолжува традицијата за виртуелно одбележување на родендените на творците кои се забележани во роднокрајното одделение.

Во јули се родени авторите: Ацо Силјаноски, Јошко Србиноски, Розе Костеска, Љупчо Милковски, Ило Кафеџиски – Кафе, Томислав Тунтев и Џеладин Емини.

Нивното творештво е сочувано во трајната колекција на Одделението за роднокрајни автори а заинтересираните читатели можат и да ги позајмат нивните дела на пултот за зајмување.

НУ Библиотека