Во чест на Месецот на книгата роднокрајни автори читаа свои творби во Библиотеката

Во чест на Месецот на книгата роднокрајни автори читаа свои творби во Библиотеката

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 18 Oct 2023

18 октомври, 2023 г. 

Вчера во Прличевата одаја на НУ Библиотека „Григор Прличев“ се одржа поетско – прозно читање во рамките на активностите сврзани со октомври – Месец на книгата.

На поканата од градската библиотека се одзваа  дел од роднокрајните автори од различни генерации кои беа во можност да дојдат и да прочитаат свои стихови и извадоци од раскази.

Роднокрајните автори ги истакнаа своите лични активности сврзани со пишаната реч, ја пофалија агилноста на вработените во градската библиотека  за поканите на сите настани во установата, но и за подадената рака кон нив и побараа почести средби.

Следната средба е договорена во рамките на манифестацијата „Прличеви беседи“ во февруари 2024 година.

НУ Библиотека