И нашата Библиотека дел од свеченостите во чест на светите Кирил и Методиј

И нашата Библиотека дел од свеченостите во чест на светите Кирил и Методиј

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 24 May 2022

24 мај, 2022 г. 

Нека ни е честит и вековит 24 Мај, Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј. 

Со низа активности Охрид го одбележа денешниот   национален  празник посветен на Сесловенските просветители Кирил и Методиј.

Меѓу бројните делегации од образовните , културните институции,  здруженија и политички партии на покана на Општина Охрид и делегација на НУ Библиотека „Григор Прличев“ во состав: Елена Долоска,

Милчо Јованоски и Коста Трифуноски положи  цвеќе и се поклони пред споменикот на светите браќа Кирил и Методиј.

Нека ни е честит и вековит 24 Мај, Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј.

НУ Библиотека