Почина колегата Радован Косаркоски

Почина колегата Радован Косаркоски

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 05 May 2022

5 мај, 2022 г. 

Вчера на 83 годишна возраст почина колегата Радован Косаркоски кој од 1974 па се до пензионирањето во 2002 година беше дел од колективот на нашата Библиотека и работеше како економ, домаќин и библиотекарски помошник. 

На почетокот Косаркоски беше задолжен за Подрачната библиотека во Белчишта а потоа работниот век го продолжи во библиотеката во Охрид.

Погребот на посмртните останки на Косаркоски е закажан за денеска во 14 часот во село Белчишта.

НУ Библиотека