Со врачување на благодарници и книги се заокружува „Напиши стих – купи кафе““

Со врачување на благодарници и книги се заокружува „Напиши стих – купи кафе““

Posted by Milco Jovanoski in Огледало 14 Apr 2022

15 април, 2022 г. 

Деновиве во нашата библиотека дојде средношколката Кристина Војдиноска од ОСУ „Св. Кирил и Методиј“од Охрид на која и’ припадна првата награда на манифестацијата „Напиши стих – купи кафе“ одржана во „Аквариус“.  

Во посета на НУ Библиотека „Григор Прличев“ беа и дел од вработените во Историскиот архив од Охрид предводени од директорот Никола Митровиќ – Бабе. Дел од нив  ги добија заслужените благодарници и книги а и останатите не заминаа без книга.

НУ Библиотека