Купете и дружете се со Ѕвездите на светската книжевност

Купете и дружете се со Ѕвездите на светската книжевност

Posted by Milco Jovanoski in Огледало 17 Mar 2022

17 март, 2022 г. 

Во НУ Библиотека од Охрид деновиве е направен избoр од осум квалитетни наслови од светската книжевност кои заслужуваат да бидат прочитани и купени по релативно ниски цени – пристапни за сечиј џеб.

 

Педро Калдерон де ла Барка ЖИВОТОТ Е СОН 175,00 денари.

 

СТАРА ХЕБРЕЈСКА КНИЖЕВНОСТ   179,00

 

Кристофер Марлоу ТРАГИЧНАТА ПРИКАЗНА ЗА ДОКТОР ФАУСТ 184,00

 

Николо Макијавели   МАНДРАГОЛА; ВЛАДЕТЕЛ  194,00

 

Хајнрих Хофман БОШКО БУШАВКО  194,00

 

Франческо Петрарка   КАНЦОНИЕР 199,00

 

Теодор Шторм ЈАВАЧОТ НА БЕЛИОТ КОЊ  200,00

 

Мери Шели ФРАНКЕШТАЈН  210,00

 

Списоци со цени – продажба на публикации од капиталните едиции

 

                                                            НУ Библиотека „Григор Прличев“ Охрид