Роднокрајни автори родени во февруари

Роднокрајни автори родени во февруари

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 15 Feb 2022

15 февруари, 2022 г. 

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид продолжува со виртуелното одбележување на родендените на роднокрајните автори.

Во февруари родени се: Борис Бојаџиски, Владимир Попоски,  Панде Шикаловски Чкалов, Трајан Мартиноски, Ристо Јованоски и Кристина Алоска.

Нивните дела грижливо се зачувани во Роднокрајното одделение во Библиотеката и во одделот за издавање и зачленетите читатели во секој миг можат да ги зајмат.

НУ Библиотека