Осум познати автори од Охрид се родени во јануари

Осум познати автори од Охрид се родени во јануари

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 12 Jan 2022

12 јануари,2022 г. 

НУ Библиотека „Григор Прличев“ и во оваа 2022 година продолжува со виртуелно одбележување на родендените на роднокрајните автори.

Потсетуваме дека во јануари се родени: Григор Прличев, Иван Точко, Видое Видически, Јован Котевски, Трајан Петровски, Славе Банар, Марија Младеноска и Димитар Димоски.

Секој од нив има видно место во Роднокрајното одделение на библиотеката и нивните дела се чуваат грижливо, но се лесно достапни и до читателите.

НУ Библиотека