Книгата „Впечатоци за хуманоста“ веќе може да се позајми во нашата Библиотека

Книгата „Впечатоци за хуманоста“ веќе може да се позајми во нашата Библиотека

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 10 Dec 2021

10 декември, 2021 г. 

Кон крајот на јуни, годинава во Охрид беше промовирана  книгата „Впечатоци за хуманоста“ од авторот Љупчо Милкоски и коавторот Миле Трпеноски во издание на Црвен крст – Охрид, а по повод јубилејот 75 години на постоење и работа на Црвен крст Охрид. Промотор беше проф. д-р Павле Митрески.

Црвениот крст од Охрид неодамна донира во НУ Библиотека „Григор Прличев“ кои се веќе обработени и достапни за зајмување за сите оние кои се заинтересирани за развојот на волонтерството кај нас.

Во книгата се изнесени документирани записи за впечатоци на посетители и гости на Црвениот крст Охрид во период од 1985 до 2000 година и опфат на 2004 година, каде се искажани искрени чувства за Охрид, Охридското Езеро и Македонија и лично кон коавторот Миле Трпеноски, но и хумани и мировни пораки и поддршка во извршување на хуманата мисија за заштита на човечкиот живот и достоинство и за помош на оние на кои им е најпотребна.

НУ Библиотека