Zoom средба со писателот Денис Драгунскиј

Zoom средба со писателот Денис Драгунскиј

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас 06 Dec 2021

6 декември, 2021 г. 

Утре, вторник – 7 декември Почесниот конзулат на Руската федерација во Охрид организира ZOOM средба со  Денис Драгунскиј писател за возрасни,  син на познат детски руски писател Виктор Драгунскиј.

На средбата можат да се вклучат сите заинтересирани кои сакаат да научат нешто повеќе за руската литература и конкретно за книгата „Расказите за Денис“ која е преведена и на македонски јазик.

Потребните линкови се на поканата.

НУ Библиотека