Родени во декември

Родени во декември

Posted by Milco Jovanoski in Огледало 06 Dec 2021

6.12.2021 г.

И во време на пандемија, виртуелно, преку интернет НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид потсетува на родендените на роднокрајните автори родени во декември.

Во последниот месец од календарската година родени се: Никола Јанев, Дејан Пановски, Ѓорѓи Тодороски и Милчо Јованоски.

Нивното творештво грижливо се чува во роднокрајното одделение на библиотеката. Се работи за белетристика и новинарско – публицистички дела и монографии во кои доминира животот во Охрид и охриѓани.

НУ Библиотека