Се одржа општинскиот натпревар „Млади библиотекари“

Се одржа општинскиот натпревар „Млади библиотекари“

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 25 Oct 2021

25 октомври, 2021 г. 

Во организација на НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид во петокот се одржа традиционалниот општински натпревар „Млади библиотекари“.

И во услови на Ковид -19 со почитување на сите протоколи библиотека се покажа како добар домаќин.

   

Се натпреваруваа осум ученици подготвени од менторите: Валентина Рубаноска од ООУ „Св. Наум Охридски“ Пештани, Санте Миткова од ООУ „Христо Узунов“, Наташа Митреска  ООУ „Григор Прличев“,  Емилија Блажеска од ООУ „Ванчо Николески“ од Лескоец  и Снежана Стојаноска од ООУ „Живко Чинго“ од Велгошти.

Тестирањето по претходно подготвени прашања од областа на библиотекарството  го спроведе комисијата: Никола Ристовски – претседател, Бети Лазеска – Симоноска,Елизабета Бојчевска и Христина Трпеска-членови.

Наскоро ќе бида познат победникот на општинскиот натпревар кој ќе има право да го претставува Охрид на Државниот натпревар „Млади библиотекари“ чиј домаќин треба да биде охридската библиотека а поради Ковид пандемијата е одложен за мај идната година.

НУ Библиотека