Нови книги за деца и возрасни

Нови книги за деца и возрасни

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 17 Mar 2021

17 март, 2021 г.

Оваа среда се определивме да ви презентираме три наслови за деца и уште пет наслови наменети за возрасни.

Нашaта библиотечна понуда од денеска е збогатена со следниве наслови за деца: „Како да ги дресираме мама и тато“ во издание на Магор а од авторот Владимир Петрушевски – Фили,делото „Најмалиот слон на светот“ од Маќеј Шиманович, издание Бегемот, и „Џорџ и сината месечина“ од Луси и Стивен Хокинг во издание на Полица.

На одделот за зајмување можете да ги побарате и следниве наслови: „Вилино“ од Винка Саздова и „Цариградски емигрант“ од Луан Старова , обете  во издание на Три.

     

„Мирисот на парите“ од Смилјана Вукиќевиќ, издавач е Нова и „Собобир“ од Жан Мола во издание на Детска радост и „Исчезнатата“ од Тес Геритсен издание на Матица.

 

Пултот за зајмување работи под понеделник до петок од 8 и 30 до 18 и 30 а зачленувањето за возрасни е 300 а за деца 200 денари годишно.

НУ Библиотека