Нови книги

Нови книги кои ќе го привлечат вашето внимание

Нови книги кои ќе го привлечат вашето внимание

12 мај, 2021 г.  Неделната понуда од нови наслови ние од НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид ја започнуваме со книгата за деца „Мојот свет“ во издание на Панили од познатиот македонски автор Киро Донев, омилен на генерации читатели. Овој преглед содржи дела претежно од домашни автори. Премостени соништа од Ана Рингачева Витанова во издание на Силсонс, Клучот на Ивана од Ленка Попоска...

Нови наслови за нови светови

Нови наслови за нови светови

5 мај, 2021 г. Членовите на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид ја имаат привилегијата секоја недела да можат да одберат нов наслов и автор на пултот за позајмување. И оваа среда ви ги претставуваме новите наслови кои се веќе обработени и ве чекаат да ги зајмите. Претставувањето го започнуваме со самостојното издание од Слаѓана Ставрева Историја на една љубов. Не помалку интересни...

Нови книги за нови празнични мигови

Нови книги за нови празнични мигови

28 април, 2021 г.  И оваа среда НУ Библиотека „Григор Прличев“ ви нуди 8 нови наслови кои веќе можат да се зајмат од денеска. Предлогот на нови книги го отвораме со „Бела хроника“ од Димитар Грумар во издание на Македонска реч. Следуваат изданија на издавачката куќа Три: Приказна за трите града од Митко Маџунков и Убиството на командантот од Харуки Мураками.   Од...

НУ Библиотека „Григор Прличев“од Охрид ја интензивира соработката со Британскиот совет од Скопје

НУ Библиотека „Григор Прличев“од Охрид ја интензивира соработката со Британскиот совет од Скопје

25 април, 2021 г.  Британскиот совет со седиште во Скопје деновиве на нашата Библиотека и донира по еден примерок од публикациите „Збирка на добри практики“ и „Упатство за клубови за кодирање“. Двете публикации се наменети за користење од страна на наставниците во основните училишта  кои предаваат македонски јазик, странски јазици и природни науки во предметна настава  за ученици од шесто до деветто одделение....

Нови книги – нови приказни

Нови книги – нови приказни

21 април, 2021 г.  Од денеска во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид можете да зајмите уште девет нови наслови. Во издание на НАМАПРЕС излезе книгата „Домот и светот“ од познатиот индиски поет Рабиндранат Тагоре , а ARS studio ги  отпечати „Американски шпион“ од Лоренс Вилкинсон и „Бескрајно лето’ од Едуардо  Нези. Можете да ги зајмите и „Ши“ од Сашо Кокаланов од Или...

Нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид

Нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид

14 април,2021 г. Оваа среда ви претставуваме уште седум нови книги кои уште од денеска можете да ги зајмите на пултот за зајмување. Претставувањето го започнуваме со три наслови од странски автори. „Убиството на командантот“ од Харуки Маруками во издание на Три,  „Претходната ноќ“ од Венди Вокер – Арс Студио и „Сула“ од Тони Морисон во издание на Артконект. За  оваа неделна понуда...

Нови книги во Библиотеката – избор за сечиј вкус

Нови книги во Библиотеката – избор за сечиј вкус

7 април, 2021 г. Оваа недела од НУ Библиотека „Григор Прличев“ предлагаме нови седум наслови од областа на белетристиката и научната литература кои од денеска можат веќе и да се зајмат. Се работи за следниве наслови, автори и издавачи. Шпионскиот трилер Хавиер Маријас од Берта Исла во издание на  Арс студио, Историја на светот во седум евтини работи – Водич во капитализмот, природата...

Уште 11 нови книги и сликовници за деца во нашата Библиотека

Уште 11 нови книги и сликовници за деца во нашата Библиотека

31 март, 2021 г.  На 2 април се одбележува Светскиот ден на литературата за деца. По тој повод и оваа среда, како и претходната рубрика нови книги во Библиотеката ја отстапуваме на дела создадени за деца.  На листата за денес се дури 11 интересни наслови од домашната и светската продукција на литература за деца . Од денеска најмладите наши читатели можат да ги...

Охридската библиотека го збогати фондот со повеќе наслови за деца

Охридската библиотека го збогати фондот со повеќе наслови за деца

24 март, 2021 г.  Во пресрет на 2 Април Светскиот ден на литературата за деца оваа среда ви нудиме 10 нови наслови за деца кои веќе можат да се зајмат. Се работи за  двете  изданија од авторот Френк Лајман Баум Волшебникот од Оз во издание на Панили и Чудесниот волшебник од Оз издание на Детска радост.   Издавачот Феникс ја отпечати книгата Таро...

Нови книги за деца и возрасни

Нови книги за деца и возрасни

17 март, 2021 г. Оваа среда се определивме да ви презентираме три наслови за деца и уште пет наслови наменети за возрасни. Нашaта библиотечна понуда од денеска е збогатена со следниве наслови за деца: „Како да ги дресираме мама и тато“ во издание на Магор а од авторот Владимир Петрушевски – Фили,делото „Најмалиот слон на светот“ од Маќеј Шиманович, издание Бегемот, и „Џорџ...

Page 6 of 9 1 5 6 7 9

Поврзани вести

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?