Традицонално положивме цвеќе на гробот и спомен – бистата на Прличев

Традицонално положивме цвеќе на гробот и спомен – бистата на Прличев

Posted by Milco Jovanoski in Огледало 07 Feb 2024

7 февруари 2024 г. 

Во рамките на „Прличевите беседи“ 2024 традиционално со свежо цвеќе беа закитени гробот и спомен – бистата на нашиот патрон пред нашата Библиотека. 

Меѓу бројните делегации на гробот кај црквата Св. Богородица – Перилептос каде се одржа и Панихида за Прличев  се поклони и нашата делегација: Коста Трифуноски, Весна Симоноска и Елизабета Бојчевска .

Пред бистата свежо цвеќе поставија: Бети Лазеска – Симоноска, Христина Трпеска и Мариче Боздоганова.

НУ Библиотека