„Поетот Ацо Шопов низ призмата на критичарот Милан Ѓурчинов“

„Поетот Ацо Шопов низ призмата на критичарот Милан Ѓурчинов“

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 15 Nov 2023

15 ноември, 2023 г. 

Оваа 2023 година е прогласена за Година на Ацо Шопов по повод 100 годишнината од неговото раѓање.

Во одбележувањето на овој голем и значаен јубилеј во петок 17 ноември од 12 часот со пригоден настан ќе се вклучи и НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид.

Настанот ќе се одржи под мотото: „Поетот Ацо Шопов низ призмата на критичарот Милан Ѓурчинов“.

Гости ќе бидат ќерките на Шопов и Ѓурчинов, Јасмина Шопова и Анастасија Ѓурчинова.

Модертор на настанот ќе биде Милчо Јованоски

Прличева одаја – петок, 17 ноември, 12 часот

НУ Библиотека