Утре промоција на стихозбирката „Љубов“ од група автори

Утре промоција на стихозбирката „Љубов“ од група автори

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 03 Jun 2022

3  јуни,2022 г.

Утре, сабота во 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе биде промовирана стихозбирката „Љубов“. Во неа се содржани околу 50 песни од исто толку македонски автори.  

Книгата е издадена на предлог од Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид, а поддржана  е од МаБиХ Македонија и Вера М Самарјанин и е резултат на распишаниот заеднички поетски конкурсот на тема: „Љубов“.

Утре дел од автори ќе ги прочитаат своите творби и ќе добијат по еден бесплатен примерок од неа откако ќе се случи промоцијата. Свој перформанс ќе има и естрадниот уметник , познатиот Драган Мијалковски, кој и самиот е канавтор.

НУ Библиотека