Во пресрет на Вашите потреби – отворен нов трет пулт за зајмување во Библиотеката

Во пресрет на Вашите потреби – отворен нов трет пулт за зајмување во Библиотеката

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 16 May 2022

16 мај, 2022 г.

Од денеска во Одделот за зајмување во нашата НУ  Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид  функционира уште еден нов – трет пулт.

Се’ во интерес на читателите и полесна и побрза достапност до книгите.

Потсетуваме дека Библиотеката е отворена за читатели од понеделник до петок од 8 и 30 до 18 и 30 часот . Читалната во овој оддел работи од 9 и 30 до 17 часот а во Одделот за периодика читалната е отворена од 9  до 15 часот.

Пристап во читалните имаат само зачленетите во Библиотеката.

Библиотеката е од отворен тип и сами можете да одберете што ќе читате или да побарате помош од нашите библиотекари.

Зачленувањето во Библиотеката е лесно.Годишната членарина за возрасни е 300 а за деца и ученици 200 денари.

НУ Библиотека