Излезе книгата „Љубов“ со песни од повеќе автори

Излезе книгата „Љубов“ со песни од повеќе автори

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 22 Apr 2022

22 април, 2022 г. 

Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид, МаБиХ Македонија и Вера М Самарјанин, неодамна распишаа заеднички поетски конкурсот на тема: „Љубов“.
Мај е месец на љубовта, младоста и убавината оттука организаторите решија да соберат творби посветени на оваа вечна и инспиративна тема и да отпечатат книга чија промоција ќе се случи наскоро во Охрид.
Интересот на авторите од земјава беше голем. Комисија од пристигнатите творби направи селекција на творбите кои влегоа во стихозбирката. Книгата е веќе отпечатена и следните  автори ќе добијат по еден бесплатен примерок од неа откако ќе се случи промоцијата.

Борис Атанас Ангелков, Билјана Андоновска, Менде Солунчевски, Марија Џоџа Симон, Благица Гаврилоска, Благица Велковска, Биљана Солунчевска, Вукашин Ступар, Зора Златева, Виолета Ачкоска, Родна Јанчева, Инџи Ахмед, Снежана Паноска, Јован Мазгански, Виолета Василевска – Пејчиновиќ, Андријана Огненоска, Елмин Елези, Мери Арсовска, Елеонора Николовска, Милица Пауновска, Сузана Д.Рулеска, Мимоза Лазова, Љиљана Атанасова, Тричковиќ Љиљана, Зинка Трендовск, Зора Ивановска, Гордана Каракашевска, Наталија Наумовска, Зоран Котевски, Цвета Спасикова, Марија Ѓорѓиоска, Дана Тембелеска. Маја Малиновска, Силвана Крстовска, Светлана Папачек,Билјана Тодоровска, Олгица Дојчиновска, Нове Богојески, Весна Шереметкоска, Соња Даниловска, Трајанка Тања Стоилковска,Ванѓа Н Радевска, Тодорка Андова,Мирко Томовски , Даница Пеовска, Марина Мијаковска, Чедомир Б. Шопкиќ, Вера М Самарјанин.

Поетите кои се застапени во книгата „Љубов“ нека кликнат овде –  следниот линк и ќе може да си ги симнат благодарниците за учество на конкурсот.

 

НУ Библиотека