НУ Библиотека „Григор Прличев“ Охрид донираше книги за библиотеката во село Лактиње

НУ Библиотека „Григор Прличев“ Охрид донираше книги за библиотеката во село Лактиње

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас 10 Apr 2022

11 април, 2022 г

Во нашата НУ Библиотека „Григор Прличев“ речиси секојдневно пристигнуваат донации во книги од нашите читатели и сограѓани од Охрид, но и пошироко.

Стручни лица во библиотеката соодветно ги прегледуваат, евидентираат и подоцна доколку имаме доволен број примероци од секоја подарена книга – вишокот го складираме за идно наше донирање.

Познато е дека животот на книгата е богат кога таа ќе биде меѓу читателите а не на полиците.

Во селото Лактиње, Месната заедница отвори библиотека во сопствените простории со идеја таа постојано да се збогатува и да биде на дофат на жителите од ова ама и околните села.

Неодамна на барање на Месната заедница од село Лактиње библиотеката направи избор на дела кои би биле интересни за тамошните читатели и им ги подари на членовите на Месниот одбор.

Книгите се веќе на нивните полици. Тие веста за нашата донација веќе ја споделија на социјалните мрежи а ние им ветуваме нова поддршка во книги.

НУ Библиотека