По повод 8 Март преку ЗУМ вклучете се во предавањето за три руски писателки

По повод 8 Март преку ЗУМ вклучете се во предавањето за три руски писателки

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 07 Mar 2021

7 март, 2021 г. 

Утре, 8 Март во 18:30 ч. Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид во соработка со НУ Библиотека „Григор Прличев“ организираат предавање на платформата „ЗУМ“ посветено на руските писателки и поетеси за деца Агнија Барто (1906-1981), Елена Благинина (1903-1989)  и Ирина Токмакова (1929-2018), чии дела и до ден денес ги учат децата и возрасните на добрина и разбирање, ги развиваат имагинацијата и умеењето да се види прекрасното.

Приклучувањето на предавањето е на следниот линк. https://us04web.zoom.us/j/72837328069?pwd=ajJlVEs2dkdJYlYxRDZTY2NjV0VJZz09

ID: 728 3732 8069

password: AxSUz2

По завршувањето на предавањето видеото ќе биде достапно на сајтот на Библиотеката и на страницата на Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид.

НУ Библиотека