Нови книги во Библиотеката

Нови книги во Библиотеката

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 25 Nov 2020

25 ноември, 2020 г.

Во новата, неделна понуда од нови книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ овој пат доминираат македонски автори и Достоевски со четирите тома – руска класика „Браќата Карамазови“.

На пултот за издавање уште денеска можете да ги побарате и следниве наслови:  „Светли и темни ѕвезди во душата“ од Јован Стрезовски,  „АОА“ од Борис Јанков, „Тајната на Алексови“ – семејна сага за три генерации од  Наде Стоиљковиќ „Моќта на словото“ од Радослав Љубиќ и Силвана Јакимова и романот „Проклетството на Палмизанови“ од Рафал Надал.

Годишна членарина во библиотеката, за возрасни е 300 а за ученици 200 денари.

Библиотеката е отворена секкој работен ден од 8 и 30 до 18 и 30 часот со пауза од 13 до 13 и 30 часот поради задолжителната Ковид дезинфекција.

 

НУ Библиотека