Нови книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид

Нови книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 18 Nov 2020

18 ноември, 2020г. 

Оваа среда Ви претставуваме уште осум нови наслови кои станаа дел од понудата на НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид.

Уште денеска побарајте ги: „Погледот на Делфика“ од Мирон Динков, „Смоква“ од Горан Војновиќ, „Централ Парк“ од Гијом Мисо, „Наследство“ од Хана Филдинг, „Наум и синовите“ од Божана Тренческа,  „Врати ме назад“ Б.А. Паркс, „Светлината што ја изгубивме“ од Џил Сантополо, и книгата со книжевни критики „Славољубие“ од Кристина Николовска.

Овој пат како издавачи се појавуваат: Сакам книги, Или –Или , Топер, Силсонс.

Пултот за издавање во НУ Библиотека „Григор Прличев“  работи секој работен ден од 8 и 30 до 18 и 30 часот.

Годишната членарина за возрасни е 300 а за деца 200 денари.

 

НУ Библиотека