Нови автори , нови книги…

Нови автори , нови книги…

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 21 Oct 2020

21 октомври, 2020 г. 

Од новата светска продукција НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид за оваа седмица издвои уште девет нови дела кои од денеска можат да се изнајмат и прочитаат.

Се работи за книгите: „Една страшна зима “ и „Девојка од мал град“  од Лиса Клејпас, „Мапирање на сол и ѕвезди“ од Зејн Џухадар, „Сите цвеќиња во Париз“ од Сара Џио , „Таблета против стравот“ од Андреј Курпатов, „Совршено дете“ од Лусинда Бери, „Лажговците“ од Наоми Џој, „Жаклин Кенеди Оназис – Нераскажана приказна“- Барбара Леминг и „Приказни за девојчиња“

За една година зачленувањето во Библиотеката  за деца чини 200 а за возрасни 300 денари.

НУ Библиотека – Охрид