„Метафора“ од Миќуновиќ промовирана „На зајдисонце“ во Трпејца

„Метафора“ од Миќуновиќ промовирана „На зајдисонце“ во Трпејца

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 22 Jul 2020

22 јули, 2020 г. 

Синоќа во рамките на деветтото издание на културно- забавната манифестација „На зајдисонце“ во Трпејца беше промовирана 107 книга од академик Миле Миќуновиќ „Метафора“. 

Да потсетиме издавач на книгата е НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид и во неа се содржани 74 приказни од животот. Во отсуство на авторот – приредувач,  книгата ја промовираше колегата Милчо Јованоски, кој пред трпејчани и гостите прочита  неколку од приказните кои побудија интерс кај присутните.

Со оглед на тоа што целта на библиотеките е  секогаш  да бидат блиску до читателите и сега во време на корона пандемијата се чини мисијата  е исполнета.

Во име на авторот и библиотеката,  Здружението „За Трпејца со љубов“ од Охрид на десеттина присутни гледачи им додели по еден примерок од „Метафора“.

Вечерта беше збогатена со настапот на дуото BLACK MOON од Охрид, а организаторите и приустните ги испочитуваа сите мерки за заштита од Ковид – 19.

Покровител на манифестацијата е Општина Охрид а финансиски е помогната од Министерството за култура и Делегацијата на ЕУ во Скопје.