Со ученици од ООУ „Христо Узунов“ правевме честитки и пишувавме пораки до Дедо Мраз

Со ученици од ООУ „Христо Узунов“ правевме честитки и пишувавме пораки до Дедо Мраз

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас 21 Dec 2023

21 декември, 2023 г.

Вчера во нашата Библиотека гости ни беа ученици од четврто одделение од  ООУ „Христо Узунов“ од Охрид заедно со нивната одделенска наставничка Соња Јовева.

Тие  со Елена Обухова од Почесниот конзулат на Руската федерација во Охрид и колегите Мариче Боздоганова, Владимир Куциноски и Елизабета Бојчевска изработуваа новогодишни честитки а напишаа и писма до Дедо Мраз.

И на овој начин новогодишната магија „зачекори“ во нашата Библиотека. Децата ја покажаа  сета своја креативност во изработката на честитки, работата со ножици, лепак и хартија во боја и ја разгледаа нашата Установа.

Направените честитики својот живот ќе го продолжат од втори јануари натаму и ќе завршат во рацете на првите триесеттина членови на Библиотеката кои во првите денови од 2024 година ќе го посетат одделот за зајмување.

 

НУ Библиотека