Роднокрајни автори родени во јуни

Роднокрајни автори родени во јуни

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас 03 Jun 2022

3 јуни,2022 г.

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ –Охрид на влезот во одделот за зајмување  поставена изложба на книги од роднокрајните автори: Ванчо Николески, Бранко Цветкоски, Иван Трпоски и Љупчо Јакимоски.

Излобата носи наслов: „Роднокрајни автори родени во јуни“.

Вљубениците во книгите и нивното творештво одблиску ќе можат да се запознаат со дел од нивното творештво.

Работното време на библиотеката од понеделник до петок е од 8 и 30 до 16 и 30 часот.

НУ Библиотека