Нови книги – нови приказни

Нови книги – нови приказни

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 21 Apr 2021

21 април, 2021 г. 

Од денеска во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид можете да зајмите уште девет нови наслови.

Во издание на НАМАПРЕС излезе книгата „Домот и светот“ од познатиот индиски поет Рабиндранат Тагоре , а ARS studio ги  отпечати „Американски шпион“ од Лоренс Вилкинсон и „Бескрајно лето’ од Едуардо  Нези.

Можете да ги зајмите и „Ши“ од Сашо Кокаланов од Или – Или и „Божји град“ од Пауло Линс во издание на Бата Прес.

Од издавачите Сакам книги и Македонска реч се насловите: „Плачот на срната“ од Слаѓан Славенски и „Терика“ од Стојмир Симјаноски.

Од продукцијата на Антолог во неделниот избор е  „Едем“ од Станислав Лем  и  приватното издание „Социологика“ од Али Пајазити.

Годишната членарина во НУ Библиотека за деца е 200 а за возрасни 300 денари.

Одделот за издавање во библиотеката работи од понеделник до петок од 8 и 30 до 18 и 30 со пазуа од половина час за дезинфекција од 13 часот.

НУ Библиотека