Родени во април

Родени во април

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 20 Apr 2021

 20 април, 2021 г. 

И годинава, на виртуелен начин  поради пандемијата НУ Библиотека симболично ги одбележува родендените на роднокрајни автори.

Во април родени се следните творци: Миле Волканоски , Боро Ситникоски, Куртиш Демироски, Дамјана Видическа и Мишел Јузмески.Ѓоко Чингоски и Ристо Николески. Сите кои се заинтересирани да ги прочитаат нивните дела, потсетуваме дека тие се изложени во роднокрајното одделение а примероци од нивните книги можат и да се зајмат.

НУ Библиотека