Програма за Струшки вечери на поезијата за 2020 година

Програма за Струшки вечери на поезијата за 2020 година

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас 24 Aug 2020

24 август, 2020 г.

Објавена е програмата за годинашните Струшки вечери на поезијата кои во време на пандемија на Ковид -19 е видозименета.

Петок, 28.08.2020

 

11:00 | Изложба на Маријa Павловска, Лида Шерафатманд и Милко Нестороски  

 • Пиано соба

20:30 | Официјално отворање на Струшки вечери на поезијата 2020 година

 • Тераса на Хотел Дрим

21:00 | „Поетски меридијани” – Меѓународно поетско читање

 • Тераса на Хотел Дрим

 

Сабота, 29.08.2020

 

10:00 | Портрет на добитникот на наградата „Браќа Миладиновци” за 2019 година

 • Тераса на Хотел Дрим

11:00 | Поетско читање на поетите од потесниот избор за наградата „Браќа Миладиновци” за 2020 година

 • Тераса на Хотел Дрим

12:00 | Доделување на наградата „Стојан Христов” за најдобра поетска книга од поет од дијаспората за 2020 година.

 • Тераса на Хотел Дрим

20:30  | Претставувње на Лауреатот за СВП 2020

 • Тераса на Хотел Дрим

21:00 | Версополис 

 • Тераса на Хотел Дрим

22:30 | Вечер на Слем Поезија

 • Тераса на Хотел Дрим

 

Недела, 30.08.2020

 

10:30 | Прогласување на победникот на наградата „Браќа Миладиновци” за 2020 година,  Поетско читање

 • Тераса на Хотел Дрим

12:00 | Поетско читање „Кругови“

 • Тераса на Хотел Дрим

20:30 | Церемонија „Мостови”, меѓународно поетско читање и врачување на наградите „Златен венец“, „Браќа Миладиновци” и „Мостови на Струга”.

 • Тераса на Хотел Дрим