32. „Поетска ноќ во Велестово“

32. „Поетска ноќ во Велестово“

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас 19 Aug 2020

19 август,2020 г.

Со стиховите на Зоран Анчевски и изложба на скулптури на Димитар Филипоски, во петок на 21-ви август ќе започне 32. издание на интернационaлната манифестација, „Поетска ноќ во Велестово“.

Програмата од првата поетска вечер, традиционално ќе се одржи на локацијата „Чешма“, а ќе биде збогатена со настап на „Skopje guitar trio“.

Втората поетска вечер ќе се одржи на 22-ри август на локацијата „Каменон“ со почеток во 18 часот. Во рамки на програмата ќе бидат претставени поетитe: Тоде Илиевски, Биљана Стојановска, Владимир Мартиновски, Павлина Атанасова, Ѓоко Здравески и Јулијана Величковска.

Годинешното издание на „Поетска ноќ во Велестово“ ќе биде организирано во согласност со сите мерки и протоколи за заштита од вирусот „КОВИД 19“.

И оваа година поетската манифестација е поддржана од Општина Охрид и Министерството за култура.