Author: Milco Jovanoski

МАНУ објави Лингвистички атлас на македонските дијалекти

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас

26 мај, 2020 г. Во издание на Македонска академија на науките и уметностите (МАНУ) од печат излезе Лингвистичкиот атлас на македонските дијалекти (според материјалите на ОЛА), каде што се поместени 50 дијалектни карти и легенди кои ја покриваат македонската дијалектна територија претставена во мрежата на населени пунктови…

Списоци со цени – продажба на публикации од капиталните едиции

Posted by Milco Jovanoski in Продажба на книги

26 мај,2020 г. На следните линкови може да ги видите списоците со цени поврзани со продажбата од капителните едиции: 130 Тома Македонска книжевност (PDF) Врвови на светската филозофија, историја и психологија со психоанализа (PDF) Ѕвезди на светската книжевност (PDF) Подготовка, превод, лектура и печатење на…

Нова веб страница, нови можности

Posted by Milco Jovanoski in Огледало

26 мај, 2020 Почитувани читатели, наши членови и Вие кои наскоро ќе бидете тоа или сте само наши проследувачи, НУ Библиотека „Григор Прличев“ одлучи преку рубриката Огледало да оствари индиректен контакт  со  Вас . Ви оставаме простор за Ваши објави од типот: Препорака за прочитана…

УНЕСКО со порака за Светскиот ден на книгата и на авторското право

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно

23 април,2020 г. Денес, повеќе од кога и да било, во време кога училиштата се затворени ширум светот и кога луѓето се во изолација, моќта на книгите треба да овозможи да се бориме против осаменоста, да ги засили врските меѓу луѓето и да ги прошири…