Author: Milco Jovanoski

Интервју со академик Милан Ѓурчинов

Posted by Milco Jovanoski in Звучни записи

Проект: Роднокрајни автори – НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид Кликнете на линкот – ќе ве одведе на нашиот You tube канал:  ФИНАНСИРАН ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА Аудио записи Автор: Милчо Јованоски Носител на проектот: Елена Долоска За издавачот: Александра Белевска Октомври 2012 Објавено на…

МАНУ објави Лингвистички атлас на македонските дијалекти

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас

26 мај, 2020 г. Во издание на Македонска академија на науките и уметностите (МАНУ) од печат излезе Лингвистичкиот атлас на македонските дијалекти (според материјалите на ОЛА), каде што се поместени 50 дијалектни карти и легенди кои ја покриваат македонската дијалектна територија претставена во мрежата на населени пунктови…