Author: Milco Jovanoski

„Прличевата 1762 лето – Симбол на непокорот на Македонецот“ ( зборник)

Posted by Milco Jovanoski in Зборници

„Прличевата 1762 лето – Симбол на непокорот на Македонецот“zbornik FINAL-Copy Зборник на трудови – издаден 2013г. Издавач: НУ Библиотека „Григор Прличев“ Охрид За издавачот: Александра Белевска, директор Уредник: Елена Долоска Рецензнет и лектор: Милчо Јованоски Издавањето на зборникот е финансиранот од Министерството за култура на…

Каталог на стари и ретки книги

Posted by Milco Jovanoski in Каталози

Каталог на стари и ретки книги  – издаден 2019 г.  Издавач: НУ Библиотека „Григор Прличев“  За издавачот: Гордана Змејковска Уредник: м-р Мариче Боздоганова   Стручни соработнци: Гордана Змејковска, Христина Трпеска, Елизабета Бојчевска Книгата е финансирана од Министерство  за култура на Република Северна Македонија  Кликнете на линкот…

Интервју со академик Милан Ѓурчинов

Posted by Milco Jovanoski in Звучни записи

Проект: Роднокрајни автори – НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид Кликнете на линкот – ќе ве одведе на нашиот You tube канал:  ФИНАНСИРАН ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА Аудио записи Автор: Милчо Јованоски Носител на проектот: Елена Долоска За издавачот: Александра Белевска Октомври 2012 Објавено на…