×

Преведи ја страницата

Роднокрајни автори родени во февруари

11 февруари, 2020 г.

Од денеска 11 до 17 февруари во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе биде поставена традиционалната изложба на книги под наслов: „Роднокрајни автори родени во февруари“. 

rodeni vo fevruari

Во Прличевата одаја на читателите ќе им биде на дофат целокупното творешетво од авторите: Борис Бојаџиски, Владимир Попоски, Панде Шикаловски – Чкалов, Трајан Мартиноски и Ристо Јованоски.

Изложбата на книги може да се види секој работен ден од 9 до 18 часот.