×

Преведи ја страницата

Реализирана средба на НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид со учениците од ОУ Братство и Единство по повод месецот на книгата

19 октомври 2017

Реализирана средба на Библиотеката со учениците од ОУ Братство и Единство по повод месецот на книгата – литературно читање со избор од македонска и светска поезија. Учениците имаа можност да се запознаат и со роднокрајниот поет Тоде Илиески, да поставуваат прашања и на истите добиваа одговори. Изборот и читање на поезијата беше на Тоде Илиески и Елизабета Бојчевска.