×

Преведи ја страницата

Промоцијата на книгата „Говорот на телото“ одржана во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид

1 декември 2017

Во книгата „Говорот на телото“ д-р  Шехи зборува за убавината и убавиот збор на куртоазија и емпатија, за експресија и светот на емоции и за ред други убави нешта.

Д-р Зендел Абедин Шехи  е  претседател и основач на ЕУ ИНСТИТУТОТ . Тој е човек со огромно искуство во менаџмент, меѓународно право и дипломатија, но и експерт за говор на тело и комуникација. Човекот со визија и сон вели: “Имам еден сон кога еден ден сите граѓани ќе сфатат дека унитарноста и респектот на заедничките вредности ќе ги инвестираат во доверба и љубов каде што луѓето без предрасуди и омраза, без причина ќе научат со заеднички сили да ги победат сите препреки што ги ограничуваат да бидат дел од светот што припаѓаат“.

Во продолжение еве неколку фотографии од вчерашната промоција.