×

Преведи ја страницата

Превентивно извршивме дезинфекција на НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид

20 март, 2020 г. 

Во рамките на преземањата за превентивна заштита на здравјето на вработените и идните корисници на услугите НУ Библиотека “Григор Прличев“ од Охрид вчера спроведе дезинфекција на работниот простор.

biblioteka

Екипа на Центарот за јавно здравје од Охрид во присуство на дел од вработените во библиотеката спроведоа целосна дезинфекција на просторот во кој сега функционира библиотеката но и во просторот во кој би требало наскоро да почне со работа и е со идентична површина на сегашниот.

Како што соопштивме од 12 до 24 март во насока на спроведување на дополнителни заклучоци, мерки и препораки од 16-тата седница на Владата на Република Северна Македонија, НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид прекина со работа и  така ќе биде се’ до добивањето на новите мерки и препораки од Владата.