×

Преведи ја страницата

Претставување на Анита Вуцо, преведувач и писател од Рим, Италија

21 мај 2018

На 23 мај 2018 година во НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид со почеток во 12 часот ќе се одржи редок културен настан со исклучително значење: предавање за уметничкиот превод со поетски портрет на Анита Вуцо од Рим, Италија. Предавањето содржи навраќања на актуелни проблеми поврзани со теоријата на преводот, додека поетското претставување е одраз на нејзините погледи кон поетската уметност. Вовед на настанот ќе даде Стела Босилковска Маја, професор на Педагошкиот факултет во Битола.

Анита Вуцофото Ksenija Vlatković