×

Преведи ја страницата

150 годишнина од раѓањето на охридскиот поет и раскажувач Ефтим Спространов

12 јануари 2018

Во понеделник на 15 јануари со почеток во 12 часот во НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид ќе биде одбележана 150 годишнината од раѓањето на охридскиот поет и раскажувач Ефтим Спространов. Организатори на настанот се Општина Охрид и НУ Библиотека “Григор Прличев” од Охрид. Настанот е дел од Републичката програма за одбележување на значајни датуми и личности од македонската историја и култура, која неодамна ја усвои Собранието на РМ.

За творештвото на Спространов ќе говори Милчо Јованоски, новинар и публицист.

Ефтим_Спространов