Роднокрајни автори родени во април

Роднокрајни автори родени во април

Posted by Milco Jovanoski in Uncategorized, Огледало 04 Apr 2024

4 април , 2024 г. 

И овој месец со изложба на нивни дела ги одбележување родендените на роднокрајните автори.

Во април родени се писателите и публицисти: Томе Момировски, Миле Волканоски, Куртиш Демироски- Незир, Боро Ситникоски, Веле Митаноски, Дамјана Видическа , Мишо Јузмески и Ѓоко Чингоски.

Изложбата со книги  е поставена на влезот во одделот за зајмување и може да ја погледне секој корисник на услугите на библиотеката.

Потсетуваме дека библиотеката за читатели е отворена од понеделник до петок од 8.30 до 18.30.

Годишната членарина за деца е 200 а за возрасни 300 денари.

 

НУ Библиотека