Промоција на збирката раскази „Млечни заби“ од Хана Корнети

Промоција на збирката раскази „Млечни заби“ од Хана Корнети

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 07 Nov 2023
7 ноември, 2023 г. 
Утре, среда во  12:00 часот во Прличевата одаја при НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид ќе се оддржи промоција на збирката раскази „Млечни заби“ (Или-Или, 2021) од  Хана Корнети. Вратите се отворени за сите!
Промотор ќе биде Глигор Стојковски а модератор на настанот Милчо Јованоски. Ќе има читање, музика, коктел.
Хана Корнети (1992, Скопје) има дипломирано паралелно историја и филозофија (ОДТУ, Анкара) и магистрирано културолошки студии (Сабанџи, Истанбул). Има добиено награди за расказ и пиеса. „Млечни заби“ е нејзино книжевно деби. Во декември се очекува да се објави нејзиниот прв роман за деца, „Илина и шумските тролови“.
НУ Библиотека