Роднокрајни автори родени во октомври

Роднокрајни автори родени во октомври

Posted by Milco Jovanoski in Огледало 06 Oct 2023

6 октомври, 2023 г. 

Евиденцијата на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид потврдува дека во октомври родени се следниве роднокрајни автори: Блаже Тренески на 12.10.1931 во Врбјани, д-р Павле Митрески на 12.10.1932 во Вишни и академик Миле Миќуновиќ на 12.10.1951 во Кичево.

Во нивна чест од почетокот на месецов во одделот за зајмување поставена е мини изложба со дел од нивното творештво, вреди да се погледне. Работното време на Библиотеката со читатели е од 8 и30 до 18 и 30 часот.

НУ Библиотека