Изложба на книги од роднокрајни автори родени во август

Изложба на книги од роднокрајни автори родени во август

Posted by Milco Jovanoski in Огледало 11 Aug 2023

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид од 1 август  е поставена изложбата на книги од роднокрајни автори родени во овој  месец .

Традиционално и на овој начин потсетуваме на нивните родендени и на нивното богато творештво. Во август се родени: Радослав Петковски, Ангеле Грозданоски, Живко Чинго, Славе Николовски – Катин, Кристина Т. Рудевска и Светлана Каланоска – Котевска.

Нивните дела чекаат нови читатели.

НУ Библиотека