Роднокрајни автори родени во јули

Роднокрајни автори родени во јули

Posted by Milco Jovanoski in Огледало 06 Jul 2023

6 јули, 2023 г. 

НУ Библиотека „Григор Прличев“ ја продолжува традицијата за одбележување на родендените на творците кои се дел  роднокрајното одделение.

Во јули се родени авторите: Ацо Силјаноски, Јошко Србиноски, Розе Костеска, Љупчо Милковски, Ило Кафеџиски – Кафе, Томислав Тунтев,  Ване Николоски и Џеладин Емини.

Нивното творештво е сочувано во трајната колекција на Одделението за роднокрајни автори а заинтересираните читатели можат и да ги позајмат нивните дела на пултот за зајмување.

Токму пред пултот е посатвена и изложба на дел од делата на творците чиј роденден со симболика го одбележуваме.

НУ Библиотека