Авторката на „Рисот Ристе и пријателите“ со донација во нашата Библиотека

Авторката на „Рисот Ристе и пријателите“ со донација во нашата Библиотека

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас 23 May 2023

23 мај, 2023 г. 

Писателката за деца Весна Константинова во пресрет на 24 Мај – Ден на селосвенските просветите Св. Кирил и Методиј  ја посети нашата НУ Библиотека „Григор Прличев“ и ни подари уште неколку преостанати примероци од нејзиниот илустриран серијал „Рисот Ристе и пријателите“.

Весна ја уверивме дека наскоро примероците ќе завршат кај читателите и и’ посакавме уште инспирација.

 

Дел од примероците на албански јазик во чест на 25 Мај патронатот на ООУ „Братство Единство“ од Охрид ќе бидат предадени во нивната училишна библиотека како подарок од авторката.

НУ Библиотека