Роднокрајни автори родени во мај

Роднокрајни автори родени во мај

Posted by Milco Jovanoski in Огледало 09 May 2023

9 мај, 2023 г.

И овој мај со мини изложба на влезот од Библиотеката до пултот за зајмување ги одбележуваме родендените на роднокрајните автори родени во мај.

Тоа се: Коста Абраш, Христо Силјанов, Кирица Јорданоска, Смиле Наумоски  Брсјак, Спасе Кароски, Благуна Стевоска , Смилјана Максимоска, Есад Бајрам, Димитар Пандев, Наум Трајчески, Димитар Спасески, Коста Фортомар, Ѓорѓи Алчески и Мариче Боздоганова.

Повелете до крајот на месецов погледнете ја изложбата и побарајте книги од овие автори.

Библиотеката за читатели е отворена од понеделник до петок од 8 и 30 до 18 и 30.

НУ Библиотека